باز هم ماه بهار قرآن فرا رسید. این ماه پر برکت را به تمامی دوستداران قرآن و حبیبان اله تبریک عرض می گویم. چه بسیارند کسانی که در این ماه ره صد ساله را یک شب گذراندند. ای کاش ما هم در این ماه بتوانیم به بهترین وجه از فیوضاتش بهره ببریم.
این ماه به عبارتی ماه وبلاگهای قرآنی هم هست. و کار ما وبلاگ نویسان قرآنی از همه بیشتر است . من هم تصمیم گرفتم امسال برای این ماه سنگ تمام بگذارم. برای همین چندین ویژه نامه با نام « راه قرآن» تهیه کرده ام که در طی چند روز در وبلاگ قرار خواهم داد. در مورد این ویژه نامه ها باید بگویم که سعی بر این بوده که یک میانبری از مطالب ناب قرآنی در اینترنت جمع آوری شود و به صورت دسته جمعی و دسته بندی به همه کاربران هدیه داده شود برای همین طی چند مرحله ویژه نامه تکمیل خواهد شد. پس دیگر لازم نیست که برای تهیه مطلبی یا موضوعی قرآنی وقت تلف کنید. با مراجعه به این ویژه نامه ها می توانید به راحتی به موضوعات خود دست یابید. محور اصلی این ویژه نامه ها نیز قرآن می باشد. پس اولین قسمت این ویژه نامه را باکلیک بر روی لوگوی زیر ببینید
(راهنمایی: برای استفاده از ویژه نامه ها در صفحه باز شده روی قسمتهایی که نوشته شده کلیک کنید)
ویژه نامه اول:
ویژه نامه دوم:
میلاد امام رضا(ع) را پیشاپیش تبریک عرض می کنم:
حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را کتابی در تفسیر نیست، و آن چه در این باب از آن حضرت در دست است، تفسیر آیاتی است که آن بزرگوار در پاسخ درخواست کنندگان، بیان فرموده اند، و ما برخی از این ها را در این جا عرضه می داریم تا به شیوه جالب و روش ویژه آن حضرت در تفسیر آشنا شویم:
آن چنان که روایت شده، روزی مأمون برای این که از درجه دانش خدادادی آن حضرت در تأویل آیات آگاه شود، تفسیر برخی آیات را از امام رضا علیه السلام پرسید که از آن جمله است: آیه شریفه 7 سوره هود ((و هو الذی خلق السماوات و الارض فی ستة ایام و کان عرشه علی الماء لیبلوکم أیکم أحسن عملا)) (و او کسی است که آسمان ها و زمین را در شش روز آفرید، عرش (قدرت) او بر آب قرار داشت تا شما را بیازماید که کدام یک عملتان بهتر است.)
امام رضا (ع) فرمود: خداوند تبارک و تعالی عرش و آب و فرشتگان را پیش از آفرینش آسمان ها و زمین آفرید، و در این هنگام فرشتگان، از وجود خود و عرش و آب بر هستی خداوند متعال استدلال می کردند، سپس عرش را بر آب قرار داد، تا قدرت خود را بر فرشتگان آشکار کند و برانند که او بر همه چیز تواناست، پس از آن با قدرت خویش عرش را از جای خود انتقال داد و آن را بالا برد و بر زیر آسمان ها و زمین در شش روز بیافرید، و او در این هنگام بر عرش خود استیلا داشت و می توانست آن ها را در یک چشم به هم زدن بیافریند لیکن آن ها را در شش روز آفرید که به فرشتگان آفرینش تدریجی برخی از آفریدگانش را بنمایاند، تا به حدوث آن چه یکی پس از دیگری حادث می شود بر خدا استدلال کنند، و نیز خداوند عرش را به سبب این که بدان نیاز داشت نیافرید، زیرا بو بی نیاز از عرش و از همه چیزهایی است که آفریده است، او به قرار داشتن و استوار بر چیزی توصیف و تعریف نمی شود زیرا او جسم نیست، و از اوصاف آفریدگان منزه و مبراست.
و اما معنای قول خداوند متعال در ((لیبلوکم أیکم أحسن عملا)) (تا شما را بیازماید که کدام یک عملتان بهتر است.) این است که آدمیان، را بیافرید تا آنان را به وسیله طاعت و عبادت خود بیازماید، و این آزمایش از باب امتحان و تجربه نیست، زیرا که او همیشه به همه چیز داناست.
تأویلی که حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام درباره آفرینش آسمان ها و زمین در مدت شش روز بیان فرموده، به اعتقاد ما بهترین توجیهی است که از این مطلب شده است، زیرا آفرینش و ایجاد تدریجی بیش از خلق و ابداع دفعی، شعور و احساس انسان را متوجه عظمت آفریننده و پدید آورنده جهان می سازد، و به آن کشش و توسعه می دهد.
هم چنین مأمئن معنای قول خداوند متعال را در آیه شریفه 99 و 100 سوره یونش از امام رضا (ع) می پرسد:
((و لو شاء ربک لآمن من فی الارض کلهم جمیعا افانت تکره الناس حتی یکونوا مؤمنین و ما کان لنفس أن تؤمن إلا بإذن الله)).(و اگر پروردگار تو می خواست تمام کسانی که روی زمین هستند همگی ایمان می آوردند، آیا تو می خواهی مردم را مجبور سازی که ایمان بیاورند؟ اما هیچ کس نمی تواند ایمان بیاورد جز به فرمان خدا.)
امام رضا (ع) از طریق پدران بزرگوارش نقل فرموده: که مسلمانان به پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند ای رسول خدا اگر آنانی را که بر آن ها قدرت و توانایی داری به پذیرش اسلام مجبور کنی، شمار ما افزون می شود و بر دشمنان غلبه می یابیم، پیامبر خدا(ص) فرمود: می نمی خواهم خدا را دیدار کنم در حالی که چیزی از پیش خود پدید آورده باشم، که در آن به من دستوری نداده است، و من از متکلفان و بدعت گذاران نیستم، پس خداوند متعال این آیه را نازل فرمود، که ((و لو شاء لآمن من فی الارض کلهم جمیعا)) یعنی اگر پروردگار تو می خواست، همگی مردم روی زمین ایمان می آوردند، و این بدین طریق بود که آنان را در دنیا به قبول ایمان مجبور کند، چنان که در آخرت با مشاهده عذاب ایمان می آورند، و اگر چنین کنم، بندگانم استحقاق ثواب و پاداش مرا نخواهند داشت، لکن می خواهم آزاد و بی هیچ اجبار ایمان بیاورند تا استحقاق قرب و کرامت مرا پیدا کنند، و شایستگی زندگی جاوید را در بهشت جاویدان به دست آورند. ((افأنت تکره الناس حتی یکونوا مؤمنین)).
در مورد آیات الهی که با نجوم و آسمان سر و کار دارند بسیار زیاد مطلب اومده که یه وقتی شاید خودم هم یه سری مطلب در این مورد بزارم
تاویل قرآن از دیدگاه امام خمینی (ره)
یادمه که استادمون می گفت امام خمینی در یکی از برنامه های چندین سال پیش یک تفسیر عرفانی را در مورد سوره حمد آغاز کرده بود که اونقدر ایشون در مورد این سوره جلو رفته بود که با اعتراض علما مجبور شدند این برنامه را از نیمه هاش قطع کنند و دیگه پخش نکنند.
بسیار زیباست
با این همه مشغله ذهنی خیلی جالب است که هنوز تفسیر قرآن و درسهای خودشون را دارند
نه امام(ره) را شناختند نه مصباح را
راه اندازی سایت تفسیر قرآن توسط صهیونیستها!
به به!!
دولت هلند یک سوره به قرآن اضافه کرد!
بازم به به! واقعا چه قدر در فهم قرآن پیشرفت کرده اند!
اینترنت 100 مگابیت، سرویس عادی کرهایها
البته فکر کنم اونا آرزو دارند بیایند و از اینترنت پرسرعت ما با سرعت دو کیلو بایت استفاده کنند
*************************************************
امروز در مورد قوم لوط می خوام صحبت کنم. راستش تو یکی از پستام که در مورد آثار برجای مانده از فرعونیان بحث کرده بودم فکر کنم با استقبال خوبی مواجهه شد. در این پست هم می خوام در مورد قوم لوط و آثار برجای مانده از این قوم بحث کنم که فکر می کنم خیلی مورد توجه قرار بگیره. البته در مورد داستان قوم لوط هم چون خیلی طولانیه می تونید به سایتها و یا کتب داستانهای قرآن کریم که من در قسمت کتابخانه آوردم مراجعه کنید. که برای مثال به سایت زیر مراجعه کنید:
کَذَّبَتْ قَوْمُ لُوطٍ بِالنُّذُرِ. اِنَّا اَرْسَلْنَا عَلَیْهِمْ حَاصِباً اِلاَّ اَلَ لُوطٍ نَجَّیْنَاهُمْ بِسَحَرٍ .
قـوم لـوط بیـم دهندگــان را تکذیــب کردنــد. ما هم بر آنها سنگ باران را فــرو فـرستـادیـم جـز خانـدان لـوط کـه در وقــت سحــر آنهــا را نجــات دادیم (33-34 / قمر).
تصویر هوائی از محل عذاب قوم لوط در کنار بحر المیت واقع در فلسطین
آثار ذوب شده باقیمانده از عذاب شهر های قوم لوط که در کنار بحر المیت بدست آمده است
تصویر ماهواره ای از آثار عذاب شهر های قوم لوط در کنار بحر المیت
امروز لازم دیدم چند تا مطلب را عرض کنم:
اول این که چند روزیه در مسابقه وبلاگ نویسی تبیان زنجان این وبلاگ نفر هفتم(پژوهشی در قرآن) شده که من به نوبه خودم به خودم تبریک میگم. امروز اتفاقا از تبیان زنجان زنگ زدند که به دلیل حضور نداشتن عده ای از دوستان جشنواره را برگزار نمی کنیم و جایزه ها را برایتان ارسال می کنیم.
دوم اینکه امروز تو سایت تابناک دیدم که از طرح گرافیکی من به مناسبت روز مادر که پارسال گذاشته بودم تو وبلاگ برای سایت خودشون استفاده کردند. که این هم بالاخره نشان از حفظ قانون رعایت نکردن کپی رایت است!!
سوم اینکه روز مادر مبارک باد
چهارم اینکه می خوام در آینده نزدیک یه نظر سنجی بزرگ در مورد وبلاگم برگزار کنم که دوست دارم همه بازدید کنندگان وبلاگم در این نظر سنجی شرکت کنند.
پنجم اینکه دیروز تو پارک هشت بهشت نزدیک محلمون یه جشن بسیار بزرگ با حضور بیش از دو هزار نفر از عموم مردم برگزار کردیم که مورد اقبال عمومی قرار گرفت. دیدن عده زیادی از بلاگرهای قزوینی و عکاسان قزوینی که من اونا رو می شناختم جالب توجه بود. برای انجام این جشن شاید ده نفر از دوستان بیش از یک هفته کار کردیم که تونستیم با همکاری فرهنگسرای شهید رجایی قزوین برگزارش کنیم. برقراری امنیت اون پارک از همه سخت تر بود
>>>>>>>>>
پی نوشت: در مورد مسابقه وبلاگ نویسی باید بگم که خیلی خوشحال شدم وقتی که دیدم تو شهری مثل زنجان که از نظر امکانات فرهنگی مثل شهر ما قزوین در مذیقه است عده ای جوان هستند که می تونند یه همچنین مسابقه بزرگی در سطح کشور برگزار کنند که واقعا وبلاگهای بزرگ و در سطح خوبی هم شرکت داشتند که امیدورام همین جوانها بتونند بهتر و بیشتر در راه اعتلای فرهنگ وبلاگ نویسی تلاش کنند
آخرین منجی (راه انداختن چنین سایتهایی خیلی راحته منتهی اگر کارشون را ادامه بدهند خیلی خوبه)
حضرت یوسف در شبکه رشد (توضیح خیلی کوتاهی داره)
گفتگوی خواندنی با فرج الله سلحشور (ما یکی دو سال پیش برای بازدید از پروژه این فیلم به شهرک سینمایی رفته بودیم که کارگردان فیلم هم همانجا بود برای ما توضیحات خوبی داد البته عکسهایی هم من گرفتم ولی هرچی می گردم پیداشون نمی کنم)
یوسف در ویکی پدیا (اطلاعات زیادی در گوشه و کنار صفحه دیده میشه)
تصویری از حضرت یوسف در هنگام تعبیر خواب (Peter von Cornelius)
ناگفته های داستان حضرت یوسف(ع) (بسیار خواندنی است)
بسم الله الرحمن الرحیم
این روزها حسابی حرف از سوره یوسف و داستان حضرت یوسف(ع) شده است. و هر کس به نحوی در مورد این سوره کار می کند لازم به نظر می رسد که ما هم بحثی در مورد این سوره داشته باشیم. اول اینکه من در این پست سعی کردم که ماجرای باستانی حضرت یوسف(ع) را از منظر علمی و باستان شناسی بررسی کنم که البته این مطالب بیشتر از کتاب باستان شناسی از موسسه تفسیر جوان گرفته شده که در آینده یکی دو کتاب هم در همین مورد به دستم خواهد رسید که سعی می کنم این پست را تکمیل کنم.
قابل ذکر است که برنامه ای که صدا و سیما تهیه کرده با نام تا اوج ماه نیز در مورد سوره یوسف(ع) کار می کند که بسیار زیبا و دیدنی است. هم مسابقه دارد و هم قصه گویی به زبان عامیانه و جالب و هم قرائت این سوره را تمرین می کند. فکر می کنم یک ساعت قبل از نماز ظهر شروع می شود . توصیه می کنم برای آشنایی بیشتر با این سوره حتما ببینید.
برای خواندن داستان کامل حضرت یوسف اینجا را کلیک کنید....
در ادامه باستان شناسی سوره یوسف را ببینید...