وهابیت از همان ابتدای شکل گیری خطوط مبارزاتی خود علیه شیعیان و خطوط تبلیغاتی خود در سراسر دنیا را شکل داد. فعالیتهای تبلیغاتی این فرقه بقدری وسیع است که حتی برای اقوامی که شصت هزار نفر جمعیت دارند کتاب چاپ کرده و با نفوذ در عقاید دیگر ادیان و مذاهب خود را گسترش می دهد. اما هیچ وقت نتوانسته مذاهب دیگر اهل سنت را تحت الشعاع قرار دهد چه برسد به مذهب تشیع.
با توجه به اسناد موجود خصوصا آنچه که در خاطرات جاسوس انگلیسی به نام همفر وجود دارد بدست می آید که تشکیل چنین فرقه ای در جهان اسلام از سوی صهیونیستها صورت گرفته و به راحتی هدف چنین اقدامی را از فعالیتهای وهابیت می توان دریافت. وهابیت در مبارزه با تشیع چهره خشن خود را در جلوی افکار عمومی دنیا قرار داده است و این بهترین حمله غرب به جهان اسلام است. غرب در رسانه های پر مخاطب خود چهره مسلمانان را همان وهابیت که از دستگاه تبلیغاتی گسترده ای در سراسر دنیا برخوردار است، معرفی می کند. فیلم فتنه سوء استفاده غرب از همین خشونت واقعی وهابیت بود که آیات مربوط به جهاد را از قرآن گزینش کرده و در کنار تصاویر شکنجه ها و اعدام های وحشیانه وهابیت قرار داده بود. با خبر شدیم مجله آمریکایی Foreign Policy در شماره اخیر خود طی گزارشی، بدون اشاره به تعداد زیادی از چهرههای دینی جهان اسلام، هشت چهره تأثیرگذار در جهان اسلام را معرفی کرده است. ترتیب معرفی این افراد از سوی مجله دیپلماسی خارجی ایالات متحده آمریکا نشاندهنده نوع تبلیغات غرب علیه جهان اسلام در افکار عمومی است.
به گزارش شیعه آنلاین، در این گزارش که فقط در مورد چهرههای دینی غیرسیاسی است، آمده: مردان دینی و شیوخ اسلامی در جهان اسلام بسیارند؛ اما تعداد کمی از آنان به قلب مردم نفوذ میکنند و محبوب همگان میشوند به گونهای که گویا در جذب افراد به خود، از قدرت سحر و جادو برخوردارند و چنان محبوبیتی در میان عوام مردم و حتی نخبگان پیدا میکنند که به وزنهای تأثیرگذار تبدیل میشوند و گاهی برخی نگرانیها را برای دولتهایشان به بار میآورند.
این مجله آمریکایی در اقدامی عجیب شیخ «عبدالعزیز بن الشیخ»، 65 ساله مفتی عربستان سعودی را محبوبترین چهره دینی جهان اسلام معرفی کرد. قابل ذکر است مفتی عربستان سنی مذهب و دارای اندیشههای افراطی و وهابی است.
همانطور که اشاره شد، واقعیت خشونت آمیز وهابیت و کشتارهای این فرقه در جهان انکار ناپذیر است. ضمن اینکه گروه تروریستی القاعده منسوب به این فرقه بوده و بسیاری از عملیاتهای وحشیانه وهابیت علیه شیعیان در افغانستان و عراق در شبکه جهانی اینترنت قرار دارد. بنابراین افکار عمومی جهان خشونت را از این فرقه دانسته و البته رسانه های پرمخاطبی همچون سی ان ان و فاکس نیوز این خشونت را تحت تاثیر تعلیمات دینی اسلام دانسته و با سوء استفاده از این جریان تصویری خشن از جهان اسلام ارائه می دهند. حال مجله علمی تحقیقاتی دیپلماسی خارجی آمریکا شخص اول محبوب در جهان اسلام را یک رهبر فکری وهابی دانسته که تاییدی بر تصویر سازی خشن از مسلمانان دارد.
رتبه دوم در تقسیم بندی مجله Foreign Policy به شیخ «أبوبکر بشیر» 69 ساله از اندونزی اختصاص یافت. او نیز دارای اندیشههای افراطی و وهابی است. وی پدر معنوی «جماعت اسلامی اندونزی» به شمار میرود. وی به اتهام دست داشتن در انفجارات بالی در سال 2002 میلادی که به کشته شدن 200 گردشگر منجر شد، دو سال در زندانهای اندونزی به سر برد. این هم تایید دیگری بر تروریست بودن جهان اسلام. در اینجا سوالی که مطرح می شود اینست که آیا افکار عمومی باور کرده است جهان اسلام همان وهابیت است؟
توجه به دیگر افرادی که در این لیست قرار دارند پیش فرض غلط ادعای تروریست بودن مسلمانان در افکار عمومی از سوی آمریکا و غرب را تایید می کند. یکی از گروه های ثبت شده در لیست سیاه آمریکا به عنوان گروه تروریستی حزب الله لبنان است. این گروه مردمی که به دفاع از آب و خاک خود پرداخته به تروریست بودن متهم است و رژیم غاصب صهیونیستی که دو بار حمله به اراضی لبنان را در پرونده خود دارد تروریست نامیده نمی شود، خوب این البته نظم ظالمانه جهانی از سوی قطبهای جهان است که باید درهم شکند. وقتی این مجله نام سید حسن نصر الله را در پرونده چهره های تاثیر گذار قرار می دهد به این معنا ست که شیعیان هم تروریست بوده و به رهبر فکری و مذهبی خود علاقه دارند. در این میان فرقی میان وهابیت و شیعه قائل نشدند و هردو را تروریست قلمداد کرده و به این گونه تایید دیگری بر پیش فرض غلط خود زدند. به دیگر چهره ها که نگاه کنیم متوجه ماهیت تروریست خواندن جهان اسلام از سوی غرب می شویم. علامه «سید محمدحسین فضلالله» مرجع تقلید لبنانی رتبه سوم این لیست را به خود اختصاص داد. علامه نیز همواره رژیم صهیونیستی و سیاستهای ایالات متحده آمریکا را مورد انتقاد قرار داده است.
شیخ «یوسف قرضاوی» از مصر که سالهاست در دوحه قطر اقامت دارد، نفر پنجم این لیست را به خود اختصاص داده است. فتوایی که وی در دفاع از عملیات استشهادی صادر کرد، موجب مخالفت شدید آمریکا و انگلیس با وی شد
این مجله آمریکایی چهره هایی را از میان شیعه و سنی بعنوان تاثیرگذار در جهان اسلام معرفی می کند که قبل از آن چهره این اشخاص را در افکار عمومی بعنوان رهبران تروریستی تصویر سازی کرده بود. از این حیث می توان ادعا کرد که هیچ گونه واقع بینی در مورد چهره های تاثیر گذار در جهان اسلام وجود نداشته و این مجله تحت تاثیر پروپوگاندای غرب علیه اسلام به معرفی این افراد پرداخته است.