علامه طباطبایی تفسیر علمی را نوعی تطبیق میداند
چقدر از این سایت استفاده می کنید
سایت مرجع متخصصین ایران
این سایت به مطالب من ربطی نداره ولی سایت جالبیه
جزییات فیلم ضداسلامی هلند فاش شد
طرح شیعی تخریب مکه و نابودی مسلمانان توسط امام زمان (عج) !
وجوب قتل شیعیان در همایش حوزه علمیه اهل سنت زاهدان
از این به بعد می خوام کتابهایی را که خودم خوندم را از نظر خودم به زبانی جدید معرفی کنم. برای اولین دفعه کتاب زیر که بی مناسبت با این روزها هم نبود را معرفی می کنم.
معرفی کتاب تاریخ سیاسی تشیع(جلد اول)
پشت کتاب متنی نوشته بدین شرح:
هرکس عادلانه به تاریخ، مفاهیم، نمادها و متون شیعه توجه کند، در می یابد که شیعه و قیام همیشه همطراز از یکدیگر بوده اند و شیعه هیچگاه آرمان خود را برای انقلاب رها نکرده است. با نگاهی گذرا به تاریخ شیعه می توان فهمید که اندیشه انقلاب در شیعه یک فکر جدید نیست بلکه متعلق به طول تاریخ پر فراز و نشیب شیعه از دهه دوم هجرت تاکنون بوده است در کتاب حاضر تاریخ تشیع، از شکل گیری تا فراهم شدن مقدمات انقلاب اسلامی، با گرایش انقلابی بررسی و تدوین آن، به قیامهای مهم ، دولتهای سرنوشت ساز شیعی و تحولات سیاسی شیعه نیز توجه شده است
متن بالا تقریبا خلاصه ای بود از کتاب. این کتاب شامل دو بخش بود که بخش اول با عنوان عصر امامت به 8 عنوان تقسیم شده است که از زمان حکومت امام علی (ع) بررسی شده و در هر دو را در فراز و نشیبهای انقلابی که پیش آمده به صورت روایت داستانی بیان شده است این بخش را می توان به گونه ای تاریخ نگاری نیز بیان کرد یعنی تقریبا این فصل بیشتر به صورت داستان از کتب تاریخ ارائه شده است ولی به نظر مطالب خواندنی بود که شاید در خیلی از کتبی که ما در دوران تحصیل خواندیم بیان نشده بود و در جای خود در روال و جهت خوبی در بیان مطالب دارد. اما در فصل اول یکی از مطالبی که حائز اهمیت است این است که بعد از قیام عاشورا تمام قیامها و انقلابها و ایستادگی ها هدفدار شد و الهام گرفته از قیام اباعبدالله الحسین(ع) بود که البته با خواندن این کتاب به این مهم دست خواهید یافت.
در بخش دوم با عنوان عصر مرجعیت نکات بسیار مهمی را بیان کرده است. این بخش به سه فصل تقسیم شده که بیشتر به وقایع و جنگهای انفاق افتاده پرداخته که نقش علمای شیعه را در دولتهای مختلف بررسی کرده.که در این بین سرگذشت و نحوه تأثیرگذاری بر سیاست شیعه را بیان کرده است. این بخش که قسمت اعظم آن را فصل سوم در بر گرفته شامل دکترین جدید روحانیت شیعه و مبارزه با سلطه خارجی بوده است که البته حول محور انقلاب اسلامی و حوادث منجر به آن می باشد.
نکته جالب این کتاب اینه که مطالبی از حکومتها و مخصوصا پادشاهان ایران می خوانید که چه قدر به علما و اهل بیت(ع) ارادت داشته اند و چه قدر تأثیر گذار بر شیعه بوده اند. مثلا از نادرشاه و خیلی از شاههایی که حتی اگر بخوانید باور نمی کنید که اینا این کارها را انجام داده اند.
البته من هنوز جلد دوم این کتاب را نخوندم.