قسم به فرشتگانی که جان کافران را به سختی بگیرند. و قسم به فرشتگانی که جان اهل ایمان را به آسایش و نشاط ببرند. و قسم به فرشتگانی که با کمال سرعت فرمان حق را انجام دهند. قسم به فرشتگانی که بر هم سبقت گیرند. قسم به فرشگانی که به فرمان حق به تدبیر نظام خلق می کوشند. سوره انعام آیه ??
پدیده مرگ نیز همانند هر پدیده دیگر موکلین و کارگزارانی دارد که قرآن کریم گاه آنرا ملائکه و گاه ملک الموت و در جایی رسل و حفظه نامیده استُ و گاهی قبض روح را به خودش نسبت می دهد.
حال فرشته مرگ که ما به (عزرائیل) میخوانیمشُ صورت مشخصی ندارد زیرا از نوع مجردات استُ این موجود مجرد که وظیفه اش قبض روح انسان است از باطن ملکوت انسان، صورتی پیدا میند که کاملا با اعمال او انسان دارد:اگر اعمال بد باشد ملک الموت هم به صورت زشت است و اگر اعمال خوب باشد ملک الموت هم با صورتی زیبا جلوه مینماید. در اثبات این مطلب میتوان به روایت ذیل استناد میشود:
ابراهیم خلیل(ع) به ملک الموت فرمود: آیا ممکن است آن صورتی را که تو به هنگام قبض روح انسان بد کار بر او ظاهر میشوی، هم اکنون به من نشان بدهی؟ عزرائیل عرض کرد: طاقتش را نداری. ابراهیم فرمود: دارم. عزرائیل عرض کرد: رویت را یک لحظه برگردان. و حضرت رویش را برگردانید، پس از اینکه متوجه فرشته شد ناگهان مرد سیاه بسیار بدبویی را دید که موهای بدنش ایستاده و لباس سیاهی بر تن دارد و از دهان و سوراخهای بینیاش شعله دود و آتش زبانه میکشد. ابراهیم از ترس بیهوش شد و بعد از مدتی بهوش آمد و گفت: اگر فاجر (بدبخت) فقط این صورت را به هنگام مرگ ببیند همین عذاب برایش کافی است. ( تا چه رسد به عذابهایی که پس از مرگ به انتظار اوست.)