تحلیل باشما...!!
مهدی کلهر، مشاور رسانهای رئیسجمهور در گفتوگویی با روزنامه «اقتصاد پویا» در مورد موضوع «نوآوری» به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداخته است.
به گزارش «فردا» کلهر در این گفتوگو گفت: جا دارد که دهها مقاله درباره نوآوری در زمینههای گوناگون حتی نوآوری در دین ارایه داده شود.
وی در ادامه میگوید: روایت داریم که خداوند هر یکصد سال یک مجدد دین را میفرستد. به طور قطع منظور از مجدد دین نعوذ بالله این نیست که کسی بیاید و بگوید که خداوند یکی نیست و چند تاست و یا بگوییم پیامآور آخرالزمان حضرت ختمی مرتبت نیست و مثلاً شخص دیگری است، ریشهها ثابت هستند، اما به لحاظ اینکه بقیه عناصر پس از رشیهها، ساقهها، بدنهها همه در حال رشد و شکوفایی و خزان هستند ـ مثلاً باغبانی که باغی را هر سال در فصل زمستان هرس میکند و در پاییز آن را برای باردهی بهتر سال آینده پیوند میزند ـ نوآوری در ساقهها یا فروعات و متفرعات باید مدام صورت بپذیرد و در هر عرصهای باید به دقت تعریف شود.
...کلهر افزود: اگر میخواهیم نمونه نوآوری را بنگریم، به سخنان ائمه در مورد توحید نگاهی بیندازیم. وقتی امام صادق(ع) درباره توحید سخن میگویند، نوآوری و جذابیت بسیاری در آن سخنان وجود دارد.
هرچند همه انبیا و امامان معصوم ما درباره توحید سخن گفتهاند، اما در بیان همه آنها نوآوری مطابق زمان و مخاطبان به خوبی دیده میشود.
برای مطالعه کامل مطلب به این جا بروید.
منبع:تابناک
خرافه ای به نام تجدید دین(شهیدمطهری)
یکی از مسائلی که در اطراف آن خرافه به وجود آمده است، خود مسأله احیاء دین است. برای دین مانند هر حقیقت دیگر عوارضی پیدا می شود. دین مانند آبی است که در سرچشمه صاف است، بعد که در بستر قرار می گیرد، آلودگی پیدا می کند و باید این آلودگیها را پاک کرد. ولی متأسفانه در همین زمینه افکار کج و معوجی پیدا شده است. خوشبختانه از خصوصیات دین خاتم است که مقیاسی در دست ما هست که اینها را بفهمیم و تشخیص بدهیم.
...اخبار اهل تسنن را گشتم دیدم در اخبار آنها هم وجود ندارد، فقط در " سنن ابی داود " یک حدیث بیشتر نیست آنهم از ابوهریره نقل شده است به این عبارت: «ان الله یبعث لهذه الامه علی رأس کل مائه من یجدد لها دینها» پیغمبر فرمود خدا برای این امت در سر هر صدسال کسی را مبعوث می کند تا دین این امت را تازه بکند. غیر از ابی داود کس دیگری این روایت را نقل نکرده است. خوب حالا چطور شد که شیعه این را قبول کرده است؟
این روایت از آن روایات خوش شانس است. این حدیث مال اهل تسنن است. آنها در این فکر رفته اند و راجع به این موضوع در کتابها زیاد بحث کرده اند. مثلاً می گویند اینکه پیغمبر گفته است در سر هر صدسال یک نفر می آید که دین را تجدید بکند آیا او برای تمام شؤون دینی است یا اینکه برای هر شأنش یک نفر می آید؟ مثلاً یکی از علما می آید که در کارهای علمی اصلاح بکند، یکی از خلفا یا سلاطین می آید که دین را اصلاح کند. (هر چند در اینجا منافع خصوصی به میان آمده است که وقتی در هر قرنی یکی از علما را مجدد حساب کرده اند، برای اینکه خلفا را راضی کنند گفته اند او وظیفه دیگری دارد، در هر قرنی یک خلیفه هم می آید که دین را اصلاح کند) مثلاً در اول قرن دوم عمر بن عبدالعزیز بود، اول قرن سوم هارون الرشید بود و.. . از قرن هفتم به بعد که چهار مذهبی شدند گفتند آیا برای هر یک از این مذاهب باید یک مجدد بیاید یا برای هر چهار مذهب یک مجدد؟...
برای مطالعه کامل مطلب به این جا بروید.
منبع:اسلام ونیازهای زمان
این مطلب راهم ببینید:
آشنایی با اندیشمندان جهان اسلام (2)-خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)
شیخ طوسی مجدد مکتب جعفری در قرن پنجم هجری بود
گروه اندیشه: شیخ طوسی سالها در رأس مکتب تشیع، به عنوان مؤسس مکتب جعفری در نجف اشرف و بنیانگذار حوزه علمیه هزار ساله آن و مجدد دین و مکتب در قرن پنجم هجری بود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، 22 محرمالحرام، برابر است با سالروز وفات «ابوجعفر، محمد بن حسن بن علی طوسی»، صاحب کتابهای «الاستبصار» و «التهذیب»، در سال 460 هـ.ق.
شیخ طوسی یا شیخالطائفه از بزرگترین علمای مذهب امامیه است. شیخ از شاگردان شیخ مفید و سید مرتضی است که خود به درجه استادی رسید و سالها در رأس مکتب تشیع به عنوان مؤسس مکتب جعفری در نجف اشرف و مجدد دین و مکتب در قرن پنجم هجری بود.
سواد بعضی از کسانی را که در راس هستند ملاحظه می کنید!!
اگر به خودشان زحمت یک دور مطالعه آثار استادشهیدمرتضی مطهری(اعلی الله مقامه فی الجنه) رامی دادند (چیزی که بارها موردتاکید امام راحل ومقام معظم رهبری بوده است ومی باشد) این اراجیف(لااقل از لحاظ علمی وتطابق با واقعیت) را به زبان نمی آوردند.
خدا به خیر بگذراند و همه را هدایت فرماید.